Kjøp deg frem i køen

En bekjent av meg skulle ta bilder av ryggen pga store ryggsmerter. Legen skrev ut rekvisisjon til et privat røntgeninstitutt da det var ennå lenger ventetid på sykehuset.  Hun trodde da at hun skulle komme inn raskt på den private institusjonen.  Men nei da, nesten 2 måneder ventetid. Så lenge kan jeg ikke vente tenkte hun. Hun ringte instituttet for å sette seg på ringeliste, for det hadde hun gjort tidligere. Det fungerte fint sist, for da fikk hun oppringing når noen avbestilte en time på kort varsel, som hun da kunne steppe inn i. Men den gang ei. Slik gjorde de ikke lenger. Men derimot kunne hun få time innen en uke ved å betale kr 2000. Hun ville da få time på ettermiddag eller kveld. Hun hadde så store smerter at hun så seg nødt til å ta dette tilbudet, for om mulig å finne ut hva som var galt med ryggen. Er det et slikt helsevesen vi vil ha?  Der du må betale for å få rimelig rask behandling, eller stå på venteliste i flere måneder om du ikke betaler. Da blir det pengepungen som bestemmer når du får komme inn, og ikke medisinske kriterier. Hovedproblemet er tydeligvis organisatorisk, og ikke kapasiteten, for det viste seg at det var fullt mulig å få rask behandling om du ville betale. Jeg vet at dette systemet også forekommer i mange andre deler av helsevesenet og at det er en økende tendens til at det går an å kjøpe seg ut av køen. Slik vil vi ikke ha det.      

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s