Fingrene av fatet NHO

NHO sjefen Kristin Skogen Lund har lansert et kraftig angrep på de offentlige tjenestepensjonene gjennom sine utspill i media. Vi avviser på det sterkeste forsøkene fra NHO på å svekke de offentlige pensjonene. I stedet må fagbevegelsen samlet sloss for å få de private tjenestepensjonene så gode at de utgjør 2/3 av lønna. Vi må også sammen sørge for at de private tjenestepensjonene blir tariffestet, slik at fagbevegelsen sikres innflytelse og forhandlingsrett.

Vi avviser også på det sterkeste forslaget om dyrere pensjoner for kvinner fordi de lever lengere enn menn. I stedet må vi få en debatt om levealderjustering av pensjonene er et riktig og rettferdig virkemiddel.  Etter min mening må prinsippet om levealderjustering fjernes fra pensjonssystemet, fordi det slår veldig feil ut når vi vet hvor store forskjeller det er i levealder mellom grupper av arbeidstakere. Dette er et klassespørsmål.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s