Four more years? Eller i alle fall to!

 

Vi står ovenfor en ganske alvorlig situasjon, med den blåeste regjering i Norge noensinne. I denne situasjonen skal den mest erfarne, tøffeste, mest strategisk tenkende forbundslederen i norsk fagbevegelse gå av?  Jeg ber valgkomiteen i Fagforbundet ta en prat med Jan om dette. Fagforbundet trenger Jan litt til, LO trenger Jan litt til og Norge trenger Jan litt til. Og dette er ikke til forkleinelse for andre i ledelsen i Fagforbundet. Der sitter det flere meget dyktige folk, som kan ta over skuta etter hvert. Men det tar uhorvelig lang tid å opparbeide den faglige og politiske tyngde som Jan har i dag, både internt i fagbevegelsen og overfor det politiske miljøet. Han har en unik posisjon og tyngde som vi trenger fremover i kampen mot de blå-blå. Og ikke minst han strategiske evner trengs mere enn noen gang. Han var jo, sammen med Gerd Liv, hovedarkitekten bak det rød-grønne prosjektet. Og det blir en viktig jobb frem mot neste valg, å sikre at det rød-grønne samarbeidet ikke kollapser og at Arbeiderpartiet ikke faller tilbake til gamle synder og trekker mot høyre.  Jeg vedder på at han allerede er i ferd med å utvikle strategier for å motvirke de angrepene vi vet vil komme mot arbeiderklassens rettigheter. Det hadde også vært spennende å se resultatet av samarbeidet mellom Jan og vår nye LO leder. Sammen tror jeg de kan blitt dynamitt. 

 

Men jeg har selvsagt full forståelse for at Jan etter så mange år i stormens øye, har behov for å prioritere andre saker i livet, hvis det er det det handler om. Men han er jo en mann i sin beste alder og virker uforskammet frisk og opplagt og på hugget. Og det er vel god «seniorpolitikk» (he he) å bruke de kloke hodene og de brennende hjertene mens de er på topp.

 

Mitt forslag er at vi gjenvelger Jan for to år og samtidig velger hans etterfølger, som da trer inn etter de to årene. Så får vi en glidende overgang, der den nye lederen gradvis tar over og samtidig får tid til å bygge opp sin egen politiske og faglige tyngde, samtidig som vi får benytte Jans kapasitet litt til. 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s