Mye feil info i Adressa. Dette innlegget er skrevet av Harald og meg

 

Mye feilinformasjon om kollektivtrafikken i Trondheim.

 

Det skrives i fredagens utgave av Adresseavisen om en tidsrevolusjon i forbindelse med at byens bussbrukere for første gang får tilbud om ekspressbusser til og fra sentrum. Adressa skriver om 15 nye leddbusser på rute 5, fra og med 22. august. Dere skriver om alle nye bussene. Tidligere har avisa fortalt om økt mengede passasjerer som en konsekvens av anbudsutsettelsen av busstrafikken; før anbudet en gang er innført. Men avisa tør derimot ikke stille de kritiske spørsmålene om hva dette koster i økt antall administrativt ansatte i fylkeskommunens selskap, anleggskostnader og tomkjøring uten passasjerer.

 

Feil 1 ; Trondheim har hatt ekspressbuss lenge, de første gikk fra Kolstad i 1976. i 2006 innførte TT et bra ekspresstilbud på rute 5. Og de avganger avisa forteller om har vært bygd opp over flere år.

 

Feil 2; Leddbussenepå linje 5 er ikke bestilt enda, og vil helt sikkert ikke komme i trafikk i år. Hvis/når det blir bestilt leddbusser så skjer det ved at Nettbuss Trondheim bestiller, betaler og driver dem.

 

Feil 3; AtB eier ikke en eneste buss!  133 nye busser fra høsten av er positivt for alle. Også for oss sjåfører. Men om 7 år så er rubbel og bit 7 til 9 år gammelt. Da er alle 200 bussene i teknologihovedstaden rimelig gammel teknologi.

 

Feil 4; Det har vært en jevn god økning i passasjertall de siste årene, så det er heller ikke noe nytt. Størst prosentvis økning reisende er vel på forstadsbussene nå, også uten anbud. Økt tilbud og nye busser er finansiert ved penger fra miljøpakken. Prisreduksjon på billett og kort hentes fra samme kilde. Kjempepositivt for alle kollektivreisende og for hele byen.

 

 Feil 5; De store revolusjonene som Adressa legger fram består i noen flere avganger i de samme ekspressrutene som har stått i ruteheftet i mange år, samt 2-TO- avganger på ny rute 15. Jeg vil jo tro at Adressa går igjennom sine utallige usaklige oppstøt mot ?gamle? Team Trafikk og oss ansatte, for å sjekke ut at alle ?mangler? og feil  de har påpekt nå er utbedret. Vi ansatte husker de fleste av artiklene og lederne dere har hatt om oss. De aller fleste av oss er drittlei av at Adressa tramper på oss. Og vi irriterer oss over at avisa fremstiller dagens busstrafikk som noe revolusjonerende nytt, når det meste fortsatt er som før. Flere midler gir noen forbedringer, men det er langt unna en revolusjon.

 

Feil 6, Vi må også påpeke at det er utrolig svakt av AtB, at de fremstår som kilde til denne feilinformasjonen som Adressa driver med. Eller er det bevisst fra AtB/Adressa? Den 22. august er halvparten av våre sjåførkollegaer fordelt ut til andre busselskap. Da er vi splittet i tre forkjellige selskap i byen. Da har kanskje Adressa fått det som de ville? Uansett, vi ansatte er innmari stolt over den jobben vi har gjort for byens kollektivreisende siden 1901.  

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s