Verv en frisør! Mens jernet er varmt.

 Her er et lite forslag. Vi i fagbevegelsen er jo flinke til å fatte vedtak, men kanskje ikke like flinke til å sette dem ut i livet? Vi er også flinke til å snakke om solidaritet, men kanskje ikke like flinke til å gjøre noe i praksis? Vi snakker om verving av nye medlemmer i alle sammenhenger, men kanskje tenker vi for snevert på verving på våre egne områder? Vi snakker om at vi må øke organisasjonsgraden i områder med svak organisering, men gjør vi noe med det?

  Hva om vi prøver et lite eksperiment som kan teste vår evne til å omsette tanker om solidaritet og verving i praksis på en enkel måte? Forslaget er som følger:

  Alle medlemmer i LO får tilsendt en liten brosjyre sammen med neste medlemsblad, med en sterk oppfordring fra LO lederen om å gjøre en jobb. Brosjyren finnes allerede. Den er utarbeidet av Frisørenes Fagforening. Tidspunktet nå må vel være ideelt. Vi tar med denne brosjyren neste gang vi skal til frisøren, og tar en liten prat med vår frisør om organisering og legger igjen brosjyren. På denne måten kan vi ganske sikkert nå nesten alle landets frisører. Dersom bare 10 % av LO medlemmene gjør dette får vi spredt 80 000 brosjyrer.

 Hvis dette høres for svært ut så kan vi prøve i litt mindre skala. Bare i Fagforbundet har vi 16 000 tillitsvalgte, som i alle fall kunne ta denne bitte lille jobben. Send ut brosjyren sammen med Oss tillitsvalgte, med en liten oppfordring fra Mette Nord om å prøve dette. Og dersom dette gir resultater, kan vi neste gang prøve å gi litt drahjelp til en annen yrkesgruppe. Uansett blir min oppfordring til alle medlemmer i LO og spesielt alle tillitsvalgte: Verv en frisør! Nå!

 

En kommentar om “Verv en frisør! Mens jernet er varmt.

  1. God morgen skjønne, spreke, sportye du! Er innom for å ønske deg en god mandag, og håper du har hatt en fantastisk start på uken 🙂 Å lese bloggen din er høydepunktet på dagen, derfor er det alltid moro når det er et nytt innlegg så tidelig om morgenen 🙂
    Stooor klem fra fast leser – vektlofterjenta.com ❤

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s