Kanskje Trondheim trenger en bybane?

 

Vi i Fagforbundet BSF støtter forslaget om å utrede en bybane i Trondheim, primært innen «kollektivbuen». Vi ser allerede i dag at bussene i perioder kjører i sin egen kø inn og ut av holdeplassene i sentrum. Dersom økningen i passasjertall i kollektivtrafikken i Trondheim fortsetter i samme tempo som nå, vil dette problemet forsterke seg i årene fremover. Vi ser også at kapasiteten på enkelte bussruter er nesten sprengt i rushtid allerede i dag.  Banens store fortinn er jo den store kapasiteten, som også lett lar seg utvide ved behov. Vi tror tiden er moden for å tenke i disse baner, bokstavelig talt :-).  Når man nå allikevel skal planlegge superbusstraseer, så bør disse lages slik at de enkelt kan gjøres om til banetraseer om dette blir resultatet av utredningen.

 

 Men det er noen forutsetninger som må ligge i bunnen for dette prosjektet skal få vår støtte. For det første må ikke baneutbyggingen føre til et dårligere busstilbud for de som ikke bor ved linja, hverken i byen eller i distriktene. For det andre må banen eies og drives i offentlig regi. For det tredje må selvsagt banen gå i egen trase uten biltrafikk. For det fjerde må det totale kollektivtilbudet ikke bli dårligere. Det må også finnes en løsning som integrerer Gråkallbanen i dette prosjektet. Gitt disse forutsetningene, tror vi en riktig plassert bybane, vil gjøre byen vår bedre å  bo i, og også gjøre kollektivtilbudet mere attraktivt.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s